Aicina atsaukties retas iedzimtas tīklenes distrofijas pacientus

Aicina atsaukties retas iedzimtas tīklenes distrofijas pacientus

Pacienti, kam klīniski vai ģenētiski noteikta reta iedzimta tīklenes distrofija – pigmentozais retinīts (Retinitis pigmentosa) vai Lēbera kongenitālā amouroze (Leber congential amourosis) -, līdz 2021. gada 20. jūlijam aicināti pieteikties iespējamai  dalībai starptautiskā projektā, kas dos iespēju uzzināt savas acu slimības ģenētisko izsaucēju un tādējādi veicinās iespēju pretendēt uz piedalīšanos iespējamos tālākos ārstēšanas un rehabilitācijas projektos. 

Projekta norisei atbilstošie pacienti aicināti pieteikties BKUS Acu slimību klīnikas reģistratūrā (tālrunis: 670644212), un paralēli sūtot e-pastu Dr. Sandrai Valeiņai ([email protected]) un Dr. Kristianai Čačkai ([email protected]). 

Pacienti ar atbilstošajām diagnozēm tiks aicināti uz konsultāciju, līdzi ņemot ārstējošā oftalmologa slēdzienu, kur minēta pacienta slimība un izmeklējumi, kas klīniski pamato pigmentozā retinīta ( RP) un Lēbera kongenitālās amourozes (LCA) klīnisko diagnozi (redzes lauki, ERG, OCT, u.tml.).

Pieteikšanos dalībai projektā Latvijā koordinē ERN-EYE Latvija. Vairāk par ERN-EYE (Eiropas references tīkls, kas veltīts reto acu slimību pētniecībai, aprūpei un ārstniecībai) iespējams uzzināt viņu tīkmekļvietnē https://www.ern-eye.eu/